Mikrolistki mizuny

Brassica rapa L.
8.00
udostępnij

Mizuna lub kapusta mizuna, nazywana też japońską musztardą, to bardzo popularna mikrozielenina używana w kuchni japońskiej, należąca do rodziny gorczycowatych. Kaloryczność mikrolistków mizuny jest niska, ok. 22 kcal/100 g. W 100 g ich świeżej masy jest średnio 1,8 g białka, 0,2 g tłuszczu, 3,2 g węglowodanów, 2,0 g błonnika.

1kg 150 zł

Mizuna  ok. 22 kcal/100 g

W 100 g jest ok:

 

Białko 1,8 g
Tłuszcze 0,2 g
Węglowodany 3,2 g
Błonnik 2,0 g
Witamina K  0,3 mg
Witamina C  45 mg
Witamina A  0,15 mg
Kwas foliowy  0,15 mg
Potas  45 mg
Fosfor  57 mg
Wapń  48 mg
Magnez  29 mg
Żelazo/cynk  0,5 mg
Kempferol  6 mg
Kwercytyna  9 mg
a-tokoferol  25 mg
b-karoten 7,6 mg
Luteina 5,2 mg
0.0 0 Recenzje
Dodaj recenzję
Ocena
Wgraj zdjęcia
Anuluj

Nie wiesz do czego wykorzystać, sprawdź przepisy