Mikrolistki kapusty pakchoi

8.00
udostępnij

Mikrolistki otrzymywane są z różnych odmian kapusty, m.in. czerwonej, białej głowiastej, włoskiej, pak choi, co wpływa na ich barwę i smak. Ze względu na wysoką zawartość wody (92-95%) mają delikatną strukturę i są niskokaloryczne (ok. 20-30 kcal/100 g).

1kg 160 zł

Kapusta ok. 20-30 kcal/100 g

W 100 g jest ok:

 

Białko 1,9 g
Węglowodany 2,3 g
Tłuszcze 0,4
Błonnik 2,2 g
Popiół 0,8 g
Magnez 39 mg
Potas 240 mg
Wapno 75 mg
Fosfor 41 mg
Żelazo 3 mg

Mikrolistki kapusty, porównując do liści dojrzałej kapusty, zawierają:

6-krotnie więcej witaminy C (147 vs 24,4 mg),

400-krotnie więcej witaminy E (24,1 vs 0,06 mg),

60-krotnie więcej witaminy K (280 vs 4 μg),

260-krotnie więcej β-karotenu (11,5 vs 0,044 mg)

0.0 0 Recenzje
Dodaj recenzję
Ocena
Wgraj zdjęcia
Anuluj

Nie wiesz do czego wykorzystać, sprawdź przepisy